Bondgirls Editie

Een Bondgirl is in de boeken en films over James Bond een vrouw waar James Bond een liefdesrelatie mee onderhoudt. Bondgirls zijn aantrekkelijke vrouwen die zowel tegenspeler als bondgenoot kunnen zijn van Bond. Een aantal van hen kreeg van schrijver Ian Fleming dubbelzinnige namen zoals Pussy Galore, Kissy Suzuki, Honey Rider en Mary Goodnight. Deze traditie werd voortgezet in de films, zoals met Plenty O'Toole en Xenia Onatopp.

Bondgirls zijn altijd zelfverzekerd maar blijken ook een zwakte te hebben. Wat ze gezamenlijk hebben is dat ze vroeg of laat met Bond in bed belanden. Dit betekent niet altijd dat ze ook voor Bond gevallen zijn. Bijvoorbeeld: in de film GoldenEye probeert Xenia Onatopp nog om Bond te vermoorden.

In de films is altijd sprake van meerdere Bondgirls, in sommige korte verhalen (in boekvorm) is soms sprake van maar ééntje. Bij het maken van de eerste twee Bondfilms had men nog het idee om een vaste Bondgirl in te voeren. Dit was Sylvia Trench, gespeeld door Eunice Gayson, maar na Dr. No en From Russia With Love werd haar personage niet meer gebruikt.

Like memmery op Facebook!